Aluaturi dulci/foietaje

Baclava

Atat de buna este baclavaua asta si atat de aspectuasa! Pot spune ca este unul dintre cele mai delicioase deserturi cu nuca pe care le-am mancat. Si nu este deloc greu de facut 🙂

Ingrediente :

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 500 g nuca faramitata mai mare
  • 350 g zahar
  • 200 g ulei sau unt topit
  • 1/2 zeama de lamaie.

Se lasa foile de placinta la dezghetat.

Se lucreaza pe fiecare foaie de placinta in parte. Ungem foia toata de placinta cu unt topit sau cu ulei si presaram nuca maruntita. La un capat punem nuca pe toata suprafata, la celalalt lasam doar ulei sa se prinda bine foile intre ele.

Ne folosim de o tija subtire( eu am folosit o andrea lunga de crosetat pe care am infasuat-o cu folie de aluminiu). Incepem din capatul foii unde am presarat nuca si rulam toata foaia. Ostrangem cu ambele maini la jumatatea tijei ca in imaginea de mai jos si o scoatem de pe tija apoi. Va ramane ca un rulou.

12182338_1488138778154736_1178051313_n 12201018_1488062081495739_942115629_n 12200677_1488138768154737_1852688199_n

Acceasi procedura o folosim pentru fiecare foaie de placinta.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem rulourile de baclava. Le dam la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca usor. Nu trebuie tinute foarte mult la cuptor. Cand sunt gata le portionam cu un cutit cu lama bine ascutita ca sunt putin crocante.

Intre timp pregatim un sirop din zahar si 200 ml apa. Il punem pe foc si lasam pana cand se ingroasa. Adaugam zeama de la lamaie si turnam peste baclavaua calda. Lasam la racit. Este unul dintre cele mai bune deserturi!

Pofta buna!

12188870_1488061944829086_770055975_n 12200684_1488138444821436_1621537393_n12200776_1488064334828847_2006505743_n 12202099_1488064324828848_878590738_n

[pro_ad_display_adzone id=”58″]

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline