Biscuiti/fursecuri/bomboane

Biscuiti cu crema de vanilie

Ingrediente biscuiti:

  • 50 g cacao
  • 400 g faina,
  • 100 g ulei,
  • 200 g zahar,
  • 450 g gem de zmeura sau capsuni,
  • 1 plic de praf de copt,

Ingrediente crema:

  • 4 galbenusuri,
  • 400 ml lapte,
  • 150 g zahar,
  • 4 linguri de faina,
  • 1 esenta de vanilie.

Mod de preparare.

Intr-un bol se amesteca faina cu cacao si cu praful de copt.

In alt bol se pune dulceata, uleiul si zaharul si se amesteca bine,

Se rastoarna amestecul de faina peste amestecul de dulceata si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale,uleios si nelipicios.

Din acest aluat formam bilute, sau ce forme dorim nou, groase de aprox. 1 cm .

Le punem pe hartie de copt in tava si dam la cuptorul preincalzit 10 minute. Desi vor fi moi, le scoateti ca se mai intaresc cand se racesc.

Loading...

Se face apoi crema: punem 300 ml lapte la fiert la foc mic. Amestecam galbenusurile cu aharul, cu faina si cu restul de lapte. Turnam compoitia aceasta peste laptele fiert si lasam la foc mic amestecand continuu cu o lingura de lemn pana cand se ingroasa ca o budinca. Lasam la racit.

Prajiturile scoase din cuptor se orneaza cu crema dupa ce se racesc.

Pofta buna!

SAM_2816 SAM_2818

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline