Biscuiti/fursecuri/bomboane

Biscuiti Globuri de Craciun

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 200 g unt
  • 550 g faina
  • 7 linguri de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • esenta de migdale si de vanilie.

Se  mixeaza untul moale cu zaharul. Se adauga oul,esentele, cacao si faina treptat si se framata. Va rezulta un aluat moale si nelipicios.

Intindem foi subtiri de 5 mm grosime sau mai groase daca doriti mai fragezi si decupam cercuri cu ajutorul unui pahar.

Punem bisccuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 8-9 minute. Daca ii lasati mai mult, se vor intari dupa ce se racesc.

Mi-au iesit 3 tavi de biscuiti.

Ii puteti pudra cu zahar pudra sau orna cu royal icing.

Eu am facut royal icing in felul urmator: am batut un albus cu 150 de grame de zahar pudra cu mixerul pana cand s-a topit zaharul. Se topeste destul de greu. Apoi l-am impartit in 3 castronele si am adaugat colorant rosu si verde in 2 dintre ele. Unul l-am lasat alb. Ornati modele dorite de voi, dar atentie: daca vreti sa flositi 2-3 culori, trebuie sa asteptati 2-3 ore sa inceapa sa se intareasca prima si abia apoi sa aplicati peste ea celelalte culori, altfel se vor contopi.

Oricum sunt foarte dragute, iar daca sunt diversificate modelele, copii vor fi tentati sa le incerce pe toate.

DSCN8543 DSCN8571 RSCN8545

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline