Dulciuri

Bounty de casa

  • Ingrediente blat:
    • 2 oua
    • 150 g zahar
    • 100 ml cafea fierbinte indulcita
    • 100 ml ulei
    • 100 ml lapte
    • 300 g faina
    • 3 linguri de cacao
    • 1 lingurita praf de copt

    Ingrediente crema:

    • 550 ml lapte
    • 3 linguri de gris
    • 100 g unt
    • 200 g zahar
    • 140 g nuca de cocos

    + 100 g ciocolata de menaj + 1 linguri de ulei pentru glazura

Mai intai pregatim blatul. Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si amestecam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de min.

Blatul nu creste mult, este subtire si nu foarte pufos.

Lasam blatul la racit si trecem la pregatirea cremei: punem laptele cu untul si cu zaharul pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam grisul, iar dupa 1-2 minute si nuca de cocos si mestecam continuu timp de 5-6 minute. Luam crema de pe foc si o lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei.

Punem crema deasupra blatului si cu ajutorul cutitului o uniformizam bine.

20160318_21113020170414_175142

Topim ciocolata cu 1 lingura de ulei pe baie de aburi si turnam cu o lingura deasupra prajiturei.

Dam la rece peste noapte. Cand o portionam, trecem lama cutitului prin jet de apa fierbinte ca sa nu se crape ciocolata.

 20170415_104307 20170415_104213 20170415_104235 20170415_104239 20170415_101318
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
Open

Close
Inline
Inline