Checuri/briose

Briose cu crema de caramel si ciocolata

Briose cu crema de caramel si ciocolata sunt extrem de delicioase si aromate. Mi-au iesit 20 de briose din aceasta compozitie.

Ingrediente briose:

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 65 ml ulei
  • 60 ml cafea racita
  • 400 g faina
  • 1 plic de praf de cop
  • 1 esenta de portocala

Ingrediente crema:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingura de zahar
  • + finetti, + decoratiui diverse.

Mod de preparare briose cu crema de caramel si ciocolata.

Pregatim mai intai compozitia pentru briose: mixam  ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste. Turnam in fir subtire intai uleiul, apoi laptele si la final cafeaua rece neindulcita. In tot acest timp, mixam la viteza mica. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam bine. La final adaugam si esenta. Punem in forma de briose tapetata cu hartii speciale si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea sa vedem daca sunt facute.

Cat stau briosele la cuptor pregatim crema. Incepem cu sosul caramel: caramelizam zaharul, iar cand este complet topit, adaugam 3 linguri de frisca lichida. Lasam pe foc pana cad se topeste bine tot zaharul. Amestecam continuu in acest timp. Lasam apoi la racit. Daca stiti cat este e bun…merge si la alte prajituri.

Mixam restul de frisca lichida pana cad devine suficient de ferma, adaugam caramelul rece, ness-ul si mixam inca 2-3 minute sa incorporam bine.

Dupa ce briosele sunt coapte, le lasam la racit. Apoi cu ajutorul unui cutit sau al unui dispozitiv special facem cate o scobitura in fiecare briosa.

Umplem acel loc scobit cu ciocolata, ornam cu crema si adaugam ornamente dupa plac.

Pofta buna!

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline