Aperitive

Budinca de dovlecei

O budinca de dovlecei foarte gustoasa, cu dovlecei proaspeti ca doar este sezonul lor… In plus, diversificam putin alimentatia 🙂

Ingrediente budinca de dovlecei:

  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 2 dovlecei mari/3 mici
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 50 g telemea
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
  • marar

Mod de preparare:

Mai intai dam dovleceii pe razatoarea mica, le dam un praf de sare si-i lasam deoparte. Dam si morcvul si ceapa pe razatoarea mica. Telemeaua am dat-o pe razatorea mare.

Batem bine ouale cu telul. Adaugam sare si piper. Adaugam faina, praful de copt si treptat uleiul. Adaugam si dovlecelul ras scurs bine ( strangem bine in mana pana cand isi lasa toata apa), adaugam si morcovii, ceapa, telemeaua si mararu tocat marunt. Amestecam bine si turnam cmpozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de min. sau pana cand se rumeneste frumos,

O lasam la racit in tava, dupa care putem sa o portionam.

Loading...

Pofta buna!

  • Merge foarte bine cu smantana sau un pahar de lapte dimineata.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline