Aluaturi dulci/foietaje

Buseuri cu mac

Ingrediente:

  • 2 oua+ 1 galbenus pentru uns
  • 200 ml lapte
  • 100 g margarina Unirea
  • 130 g zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • 700 g faina
  • coaja rasa de lamaie
  • mac

Mod de preparare:

Mai intai se topeste  margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.

Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.

Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.

Se adauga faina si coaja de lamaie si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar care nu se lipeste de maini.

Se lasa la dospit 30 de min. Eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

20160505_165827

Loading...

Cand este dospit, se rupe din aluat si se intind foi subtiri si le dam forma patrata. Fiecare foaie o ungem cu ulei si presaram 2 linguri de zahar si o lingura de mac deasupra.

20160505_17531820160505_175531

Rulam foaia ca pentru rulada si taiem cu cutitul forme de trapez ca in imagini. Intoarcem trapezul cu partea mai scurta in sus si presam cu coada lingurii pe jumatatea lui. Veti intelege mai bine din imagini.

20160505_17570320160505_175735

20160505_17574920160505_17580920160505_180040

Punem buseurile formate in tava tapetata cu hartie de copt si apoi le ungem cu galbenus de ou batut cu 2 linguri de lapte. Le dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Pofta buna!

20160505_184612 20160505_184656 20160505_184708 20160505_184743

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline