Mancaruri

Calzone pizza

Pentru ca am un amator in familie, de data asta am transformat pizza clasica in calzone. Nimic dificil, acelasi aluat de pizza aromatizat cu mult oregano. Timpul de coacere s-a marit cu 10 minute.

Ingrediente blat:

  • 500 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 3 linguri de ulei
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de oregano

Ingrediente umplutura:

  • salam victoria
  • 200 g cascaval
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras
  • 3-4 rosii
  • 100 g masline
  • oragano

Mod de preparare calzone pizza.

Pentru blat punem faina toata intr-un bol. Drojdia o dizolvam in apa calduta si o adaugam impreuna cu 1 lingurita de zahar si 3 linguri de ulei peste faina. Incepem sa amestecam usor, apoi adaugam oregano si sare si framantam aluatul. Acoperim si lasam la dospit in loc calduros pentru 1 ora.

In acest timp feliem ingredientele pentur umplutura. Aici fiecare foloseste ce doreste. Cascavalul il dam pe razatoarea mica.

Dupa ce aluatul s-a dospit il impartim in 5-6 parti, depinde cat de mari veti face calzonele. Presaram faina pe blatul de lucru si intindem foaie subtire pe care o ungem cu pasta de tomate si presaram oregano. Adaugam cascaval ras doar pe jumatete din foaie, punem felii de salam, ardei, rosii, masline si presaram din nou cascaval.

Loading...

Indoim partea fara ingrediente si ii rulam capetele sa nu curga umplutura ( putin tot a iesit). Ungem o tava cu ulei, punem pizza calzone si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute.

Presaram putin cascaval deasupra si mai dam 1 minut la cuptor.

Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline