Checuri/briose

Chec cu glazura de ciocolata

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de rom
  • 50 g ciocolata
  • stafide

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apoi se adauga peste albusurile batute. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Adaugam esenta si faina amestecata cu praful de copt si o incorporam usor. Tapetam o forma cu hartie de copt si turnam compozitia. Deasupra presaram stafide. Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute sau pana cand checul se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.

Il lasam la racit si facem glazura.

Topim pe baie de aburi ciocolata, adaugam 2 linguri de lapte si o turnam peste checul racit.chec cu glazura

Lasam 30-40 de minute sa se intareasca putin ciocolata si putem portiona checul.

Pofta buna!
12202296_1489018024733478_193954063_n chec cu glazura de ciocolata

[pro_ad_display_adzone id=”58″]

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline