Checuri/briose

Chec cu mac

Un chec simplu, dar delicios pe care l-am facut foarte rapid pentru ca aveam musafiri la cafeluta.

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 5 linguri de ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 linguri de mac
  • zahar pudra

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul pana cand devine o bezea tare. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si le incorporam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina, praful de copt, macul si coaja de lamaie rasa si amestecam bine. 20160812_09021820160812_101039

Tapetam 2 tavi de chec cu hartie de copt si impratim compozitia in mod egal in cele 2 forme si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Cand sunt gata checurile, presaram zahar pudra deasupra si lasam la racit. Portionam dupa ce checurile s-au racit complet.

Pofta buna!

20160812_100827 20160812_100834 20160812_10110320160812_101039

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline