Checuri/briose

Chec umplut cu crema de macarpone

Un desert delicios, foarte simplu de facut pornind de la un chec pufos.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 130 g faina
  • 4 liguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 g mascarpone
  • 400 g crema de ciocolata
  • cacao

Mod de preparare.

Pregatim mai intai checul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina amestecata cu paful de copt. Daca albusurile sunt batute bine este suficienta faina , daca nu sunt batute bine trebuie sa mai adaugati 1-2 linguri.

Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Intre timp pregatim crema: mixam mascarponele rece cu crema de ciocolata pentru 1-2 minute pana cand se omogenizeaza bine. Dam crema la rece.

Checul, dupa ce s-a racit il taiem in felii pe diagonala.

Loading...

Ungem fiecare felie cu crema de mascarpone, daca e mai ramane crema imbracam checul.

Mie mi-a ramas doar foarte putina crema pe care am pus-o deasupra checului. Am presarat cacao deasupra.

Lasam 1-2 ore la rece.

Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline