Checuri/briose

Chec umplut

Noua ne place checul, dar parca cu putina crema este si mai bun.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 g zahar + 6 linguri pentru crema
  • 200 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 150 ml lapte
  • 50 g ciocolata

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul impreuna cu plicul de zahar vanilat si bat in continuare pana cand devin ferme si nu aluneca din castron.

Galbenusurile se amesteca cu cele 4 linguri de ulei si se adauga peste albusuri. Se incorporeaza usor cu o spatula. Se adauga faina si praful de copt.

Tavile de chec se tapeteaza cu hartie de copt si se pune compozitia.

Din aceasta compozitie ies 2 tavi.

Se dau la cuptorul preincaltzit pentru 25-30 de minute. Nu deschidem usa cuptorului in primele 10-15 minute ca sa nu se lase checul.

Cand este gata, checul se lasa la racit.

Se prepara crema de ciocolata: se mixeaza plicul de crema cu 150 ml lapte si 6 linguri de zahar.

Se feliaza checul putin inclinat si se pune dupa fiecare felie crema de ciocolata. Cu restul de crema se imbraca checul.

Se topesc cele 50 g de ciocolata, se adauga 2 linguri de lapte, si se orneaza checul.

Pofta buna!

chec umplut. chec umplut

[pro_ad_display_adzone id=”58″]

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline