Checuri/briose

Chec zebra

Checul a fost prajitura pe care mama mea o facea aproape saptamanal pentru ca  se facea rapid si nu dadea niciodata gres. Pana de curand eu nu am facut, dar in cele din urma m-am incumetat.

Acest chec este foarte bun si pufos, se pot adauga , dupa preferinta, si nuci, migdale sau fructe confiate sau rahat. Eu l-am facut simplu.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 4 linguri de ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 linguri de cacao

Mod de preparare.

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul impreuna cu plicul de zahar vanilat si bat in continuare pana cand devin ferme si nu aluneca din castron.

Galbenusurile se amesteca cu cele 4 linguri de ulei si se adauga peste albusuri. Se incorporeaza usor cu o spatula. Se adauga faina si praful de copt.

Compozitia se imparte in 2 parti egale. Intr-una dintre parti se adauga si cacao.

Tavile de chec se tapeteaza cu hartie de copt si trecem la urmatorul pas. Luam cu o lingura din compozitia alba si turnam in tava, apoi punem peste ea o lingura de compozitie maro si tot asa pana cand se umple tava.

Loading...

Din aceasta compozitie ies 2 tavi.

Se dau la cuptorul preincaltzit pentru 25-30 de minute. Nu deschidem usa cuptorului in primele 10-15 minute ca sa nu se lase checul.

Cand sunt gata se presara zahar pudra deasupra si se lasa la racit.

Pofta buna!

chec pufos cu cacao chec

[pro_ad_display_adzone id=”58″]

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline