Ciorbe/Supe

Ciorba de fasole cu kaiser afumat

Ciorba de fasole se afla printre ciorbele mele preferate. Trebuie facuta neaparat cu afumatura si cu cimbru, ingredientul care ii da un gust aparte.

Ingrediente:

  • 500 g kaiser afumat sau costita
  • 400 g boabe de fasole
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 4 linguri de pasta de tomate
  • 1 lingura de pasta de ardei sau 1 ardei rosu
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 1 lingurita de cimbru
  • leustean verde

Mai intai se alege fasolea si se pune la fiert pana cand da in primul clocot, apoi se scurge apa si se adauga alta apa.

Se pune din nou la fiert impreuna cu 1 ceapa,un praf de sare  si cu mocovul ras. Se lasa la fiert pana cand incep sa se inmoaie boabele de fasole, aprox. 40 de min.

Intre timp, se caleste 1 ceapa impreuna cu kaiserul, peste care se adauga bulionul si pasta de ardei.Se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se pun peste ciorba si se lasa sa fiarba impreuna pentru a-si lasa si afumatura gustul.

Se adauga cimbru si sare dupa gust.  Cimbrul ii da un gust foarte bun, eu de fiecare data cand fac ciorba sau fasole batuta adaug si 1 lingurita de cimbru.

Se mai lasa la fiert inca 30-40 de minute sau pana cand fasolea este complet fiarta.

Tocam leusteanul si il adaugam in ciorba inainte cu 2-3 minute sa ii stingem focul.

Loading...

Pofta buna!
20160421_141426 20160421_141443

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline