Dulciuri

Cornulete fragede

Pentru ca de Craciun, cand eram mica, se faceau intotdeauna aceste cornulete, am zis sa incerc si eu. Sunt foarte fragede, incercati-le si voi daca va plac cornuletele.

Ingrediente

  • 1 cub de drojdie mic,
  • 1 ou,
  • 250 g untura,
  • 125 ml apa minerala,
  • faina cat cuprinde ( aprox.500 g),
  • coaja rasa de lamaie,
  • zahar pudra ,
  • 1 praf de sare,
  • gem de care doriti sau rahat
  •  nuca de cocos si nuca maruntita.

Mod de preparare.

Se pune faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura amestecata cu apa minerala si cu drojdia ( un cub mic sau drojdie cat dimensiunea unei nuci),sarea si coaja de lamaie si se framanta putin, nu foarte mult.Se lasa la dospit 1 ora la loc calduros, eu am pus aluatul in cuptorul cu microunde scos din priza si cu usa inchisa.

Dupa ce s-a dospit, se intind foi foarte subtiri, se taie si se umplu cu gem. Eu am amestecat gem de caise cu zahar, nuca pisata si nuca de cocos.

Se dau la cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc usor.

Cand sunt gata, se dau prin zahar pudra.

Pofta buna!

Loading...

cornulete fragede2

[pro_ad_display_adzone id=”58″]

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline