Aluaturi dulci/foietaje

Cornulete pufoase cu ciocolata

Cornulete foarte pufoase si bune, care au avut un mare succes in familia noastra. Le puteti umple si cu gemuri, vor fi la fel de aromate.

Ingrediente:

  • 2 oua+ 1 galbenus pentru uns
  • 200 ml lapte
  • 100 g margarina Unirea
  • 130 g zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • 700 g faina
  • coaja rasa de lamaie
  • susan

Mod de preparare

Mai intai se topeste  margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.

Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.

Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.

Se adauga faina si coaja de lamaie si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar care nu se lipeste de maini.

Se lasa la dospit 30 de min. Eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

Se intind foi subtiri , se taie si se pune finetti. Cornuletele nu trebuie sa fie foarte mari ca se umfla foarte mult.

20160505_170540

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus batut cu 2 linguri de lapte si se presara susan peste ele. Eu am presarat susan doar la o tava, la restul nu le-am mai pus.

20160505_172115

Se dau la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos. Dar, se fac destul de repede.

Mie mi-au iesit 3 tavi de cornulete.

Pofta buna!
20160505_181128 20160505_181239 20160505_181307   20160505_181118

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline