Aluaturi dulci/foietaje

Cozonac baban

Ingrediente

  • 3,5 kg faina
  • 1 kg sifon
  • 10 oua
  • 100 g drojdie proaspata
  • 500 ml ulei
  • 600 g zahar
  • coaja de lamaie
  • 50 g cacao
  • nuci maruntite
  • esenta de rom
  • stafide
  • rahat

Se cerne faina de 2 ori.

Se face o gropita in mijloc si se adauga maiaua facuta din drojdia dizolvata in cateva linguri de sifon caldut. Se pune putina faina peste maia si se lasa 15 minute pana cand incepe sa se dospeasca. Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare, cu lamaia rasa si esenta.

Se adauga peste maiaua dospita sifonul si ouale si se framanta. Uleiul se adauga treptat in timp ce framantam. Trebuie sa ii framantam bine ca sa iasa pufosi, aprox. 30 de minute i-am framantat. Aluatul rezultat este moale, uleios si nelipicios. Am  acoperit vasul cu aluat cu folie alimentara si am lasat apoi la dospit aprox. 60-70 de minute.

Intre timp pregatim umplutura: batem spuma albusurile (eu am folosit decat 4), adaugam zaharul, cacao, stafide si nuca macinata si amestecam. Va rezulta o pasta groasa.

Cand este dospit aluatul, se imparte aluatul in 10 parti egale.

Se intide pe rand, cate o foaie ovala, cu mana, iar pe mijlocul foii punem ciocolata si prindem marginile, va rezulta un rulou. Rulam cate 2 rulouri sa rezulte ca o impletitura si punem in tavile tapetate cu hartie de copt.

Mai lasam la dospit 20 de minute si dam la cuptorul preincalzit pentru aprox. 40-45 de minute. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare deasupra,se pune folie de aluminiu peste cozonaci si se lasa la cuptor in continuare pana cand se coc.

Cand au fost gata i-am uns cu sirop facut din apa cu zahar.

13101220_586246281538034_143909027_n 13106574_586246158204713_1388542901_o

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline