Aluaturi dulci/foietaje

Cozonac

Este a doua oara cand fac dupa aceasta reteta si ies deliciosi cozonacii mei. Haideti sa va arat!

Ingrediente :

  • 8 oua
  • 2 kg de faina
  • 200 g unt de 80% grasime – Covalact
  • 400 g zahar
  • 80 g drojdie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 esenta de lamaie

Pentru umplutura:

  • 50 g lapte
  • 200 g zahar
  • 3 linguri de cacao
  • nuca taiata grossier
  • rahat

Mod de preparare.

Punem faina intr-un bol incapator si ii facem o adancitura in mijloc in care vom pune maiaua. Facem maiaua din 6 linguri de lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia,amestecam bine pana cand drojdia este topita si  punem peste faina. Adaugam si zaharul, untul si coaja de lamaie pe marginea bolului. Lasam 15-20 de min la dospit pana cand maiaua se umfla. Adagam si laptele caldut, ouale batute cu un praf de sare, esenta de lamaie si incepem sa framantam. Eu am mai adagat la framantare inca 100 de grame de faina. Timp de 30-40 de minute trebuie sa framantam aluatul. Apoi il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit in loc calduros pentru cel putin 1 ora.

Intre timp pregatim umplutura. Amestecam cacao, zaharul, laptele si nuca. Rahatul il taiem cubulete.

Din acest aluat mi-au iesit 5 cozonaci, 2 rulat, 3 i-am impletit. Daca vreti sa-i impletiti, intindeti pentru fiecare cozonac cate 2 foi, puneti umplutura, rulati si apoi rasuciti cele 2 rulouri.

Loading...

Cozonacii se lasa la dospit si in tavi inca 20-25 de min.

Ii dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade, doar cu rezistenta de jos pornita pentru 35- 40 de min. Apoi ii scoatem, ii ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte, presaram zahar sau mac  si ii dam din nou la cuptor pentru inca 30 de min. In ultimele 20 de min. pornim si rezistenta de sus sa se rumeneasca frumos cozonacii.

Pofta buna!

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline