Mancaruri

Crap sarbesc la cuptor

Crap sarbesc la cuptor este o mancare extrem de gustoasa si satioasa. Reteta asta de crap sarbesc am gasit-o intamplator in revista Practic in bucatarie si dupa modalitatea de pregatire m-am gandit ca va fi pe placul nostru si asa a fost! Va sugerez sa incercati si voi reteta de crap sarbesc la cuptor, chiar si cu alt tip de peste, nu neaparat cu crap.

Ingrediente:

  • 1 crap( fara capatana si coada)
  • 4-5 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 4-5 cepe mari
  • 200 ml ulei
  • 5-6 rosii
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • ardei boia
  • patrunjel

Mod preparare crap sarbesc la cuptor.

Mai intai prajim bucatile de crap in ulei incins pe ambele parti.

In acelasi ulei prajim si cartofii taiati cuburi mai mari. Nu-i lasam sa se prajeasca bine, doar sa se aureasca putin.

20170125_18372620170125_190800

In acelasi ulei in care am prajit pestele si cartofii prajim si ceapa si ardeiul taiate julienne. Dupa ce se caleste ceapa, adaugam vinul,1 cana de apa, sare, piper si ardei boia dulce si mai lasam 2-3 minute pe foc.

20170125_19263120170125_193655

Punem intr-o cratita cartofii, adaugam apoi sosul de ceapa, iar deasupra punem pestele. Cartofii trebuie sa fie in zeama, daca nu este suficienta, mai adaugam putina apa.

20170125_19390620170125_19443220170125_194519

Presaram sare deasupra pestelui, punem feliile de rosii, presaram patrunjel tocat si dam la cuptor 30-35 de minute, sau pana cand cartofii vor fi fierti.

Pofta buna!

20170125_203404 20170125_204328 20170125_204333 20170125_204341

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline