Aluaturi dulci/foietaje

Croissante cu ciocolata si banane

Croissante extrem de gustoase si pufoase. Mi-au iesit 17 buc., dar depinde si de cat de mari le faceti, ale mele sunt medii, mai mici putin decat cele cumparate.

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 40 g margarina Unirea
  • 4 linguri de ulei
  • 40 g drojdie
  • un praf de sare
  • 1 borcan finetti sau orice alta crema de ciocolata
  • 1 banana
  • 1 albus
  • nuca

Mod de preparare.

Incalzim laptele, punem jumatate din lapte intr-un bol  si dizolvam  drojdia in el. Adaugam 100 g faina, framantam aluatul si-l lasam 30 de min. in loc calduros.

Peste aluatul acesta, adaugam ouale, zaharul, restul de lapte de 70 ml, margarina, uleiul , praful de sare si restul de faina de 400 g. Framantam si lasam aluatul la dospit pentru 30 de min. Il framantam iar dupa cele 30 de min si-l mai lasam la dospit inca 30 de min. 

Impartim aluatul in 4 parti. Intindem fiecare parte intr-un dreptunghi mare, taiem triunghiuri,  punem finetti intr-un capat si o feliuta de banana si rulam. 

Loading...

Ungem crossant-urile cu albus de ou batut ( eu nu am mai avut ou intreg, adaca aveti bateti oul si ungeti crosissantele) si presaram nuca. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-25 de min.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline