Din camara

Dulceata de capsune

Au bunici la tara curtea plina de capsune. Cum sa nu facem si dulceata care este atat de buna si o folosim la atat de multe dulciuri?

Ingrediente

  • 1 kg capsune
  • 500 g zahar

Capsunele se spala si se pun intr-o cratita : un strat de capsuni, un strat de zahar sa le acopere si tot asa pana cand se termina capsunele si se lasa 1-2 ore sa isi lase zeama.

Se pune la fiert, la foc mic, amestecandu-se usor sa nu se zdrobeasca prea rau capsunile.  Se ia spuma care se formeaza deasupra.

Dulceata se verifica punand putina zeama pe o farfurie. Cand nu mai curge si ramane ca o bobita este gata. Se pune fierbinte in borcane, se strange capacul si se intorc invers pentru cateva minute sa se videze.

Am pus borcanele intr-o cratita, am pus printre ele prosoape mici si le-am dat in clocot.

Este o dulceata foarte aromata.

dulceata de capsune . dulceata de capsune

[pro_ad_display_adzone id=”58″]

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline