Din camara

Dulceata de pepene rosu

Pepenele rosu este fructul de vara preferat de multi dintre noi. Consumam  pepenele, iar coaja o aruncam. Daca ati sti ce dulceata delicioasa iese din ea!

Cu doar 800 g zahar si 2 ore pierdute preparam o dulceata delicioasa. Va provoc sa faceti si voi aceatsa dulceata, veti fi incantate de rezultat. Este dulce si foarte aromata.

Ingrediente

  • 1 kg coaja de pepene rosu
  • 800 g zahar
  • 1 portocala
  • 1/2 plic de sare de lamaie mic de 7 g
  • 1 cana de apa

Cojile de pepene rosu se curata de coaja verde, exterioara. Apoi se taie bastonase mici de 1 cm.dulceata de pepene rosu.

Puneti intr-un vas cat mai intins o cana de apa. Cantinatea de apa depinde de cat de zemos e pepenele. Peste apa adaugati bucatile de pepene si zaharul, amestecati bine si lasati la fiert, la foc mic, amestecand din cand in cand.

Daca s-a ingrosat prea tare si inca nu este destul de fiert, mai adaugati apa. La 1 kg de coji de pepene timpul de fierbe a fost in jur de 1 H si 30 de minute. Puneti pe o farfurie putin sirop si daca nu va curge inseamna ca este gata dulceata.

Dupa primele 30 de minute, taiati o portocala in bastonase mici, mai mici decat cele de pepene si le adaugati peste dulceata. Ii  va da o aroma minunata. La final adaugam sarea de lamaie.

Dulceata fierbinte se toarna in borcane si se mai fierbe pe baie de aburi 20 de minute.

Loading...

Din aceasta compozitie mi-au iesit 2 borcane + 2 portii .

Pofta buna!

dulceata de pepeme ros  dulceata de pepene rosu

[pro_ad_display_adzone id=”58″]

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline