Din camara

Dulceata din coaja de pepene rosu

O dulceata foare buna si aromata, si cand te gandesti ca este facuta din coaja pepenelui pe care in general o aruncam…

Ingrediente:

  • coaja de la 1 pepene mare -aprox. 1 kg
  • 600 g zahar
  • 1 cana de apa – 250 ml
  • 1 lamaie

Mai intai curatam pojghita verde in strat foarte subtire de pe coaja de pepene. Taiem apoi in cubulete mici de aprox. 1 cm, sau chiar mai micute, cum doriti ( ca in imagine).20160804_143111

Punem 1 cana de apa intr-o cratita in care fierbem dulceata, adaugam cubuletele de coaja de pepene si zaharul si punem la fiert la foc mic. Nu necesita sa stea ca alte dulceturi cu zaharul peste noapte, ci se pune imediat la fiert. Lasam la fiert pana cand incepe sa se ingroase siropul. Punem pe o farfurie un strop, lasam sa se raceasca si daca nu curge inseamna ca este gata.

20160804_15341920160805_120704

Atentie: daca lasati prea mult la fiert se va zaharisi dulceata!!!CAND SE RACESTE SE MAI INGROASA!

In ultimele 10 minute adaugam jumatate de lamaie taiata cubulete cat mai mici pe care le punem in dulceata, iar cealalta jumatate de lamaie o stoarcem bine si punem zeama peste dulceata. Daca nu va place acrisoara, nu mai adaugati zeama de lamaie. Putem stinge focul si pune in borcane imediat, cat este fierbinte. Mie mi-au iesit 3 borcane mici.

20160805_121446 20160805_121500 20160805_121517

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline