Dulciuri

Eclere cu crema de caramel

Reteta de coji: perfecta. Crema? O budinca delicioasa cu ajutorul careia am preparat cele mai bune eclere.

Ingrediente:

    • 4 oua
    • 125 g faina
    • 250 ml apa
    • 100 ml ulei
    • 1 plic budinca de caramel
    • 5 linguri de zahar
    • 500 ml lapte
    • 200 g  crema de ciocolata ( eu am folosit finetti)
    • 50 g ciocolata alba

    Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine.

Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn.

Tava se tapeaza cu hartie de copt si se adauga eclerele.

20160229_123723

Eu am folosit o seriga de ornat pentru a le pune in tava ( dar fara duiul de ornat) si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit , pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos.

Mi-au iesit 29 de  eclere medii, nici prea lungi nici prea scurte, din aceasta compozitie.

20160229_130854

Loading...

Prepararea cremei de budinca:  400ml lapte se pune la fiert. Restul de  lapte (100 ml) se amesteca cu praful de budinca si cu cel 5 linguri de zahar si se adauga peste laptele fierbinte amestecand continuu pana cand se ingroasa suficient. Se lasa la racit.

Cojile de eclere se taie pe jumatate si se umplu cu crema.

Deasupra eclerelor am pus finetti topit pe baie de abur cu 1 lingura de lapte pentru a-l subtia putin si apoi am dat 10 minute la frigider pentru a se intari ciocolata, dupa care am trasat cu ciocolata alba topita la microunde linii orizontale.

Pofta buna sa aveti!

20160229_171532 20160229_171716

20160229_171352

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline