Dulciuri

Eclere de casa

Daca aveti probleme cu cojile de eclere, incercati reteta asta si cu siguranta veti fi multumita. Astept pareri dupa ce incercati reteta .

Ingrediente

  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 4 linguri de zahar
  • 500 ml lapte
  • 200 g ciocolata ( eu am folosit finetti)

Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine.

Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn.

Tava se tapeaza cu hartie de copt si se adauga eclerele.

Eu am folosit o seriga de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit , pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos.

Mi-au iesit 19 eclere din aceasta compozitie.

coji eclere

Loading...

Prepararea cremei:  400ml lapte se pune la fiert. Restul de  lapte (100 ml) se amesteca cu praful de budinca si cu cel 5 linguri de zahar si se adauga peste laptele fierbinte amestecand continuu pana cand se ingroasa suficient. Se lasa la racit.

Cojile de eclere se taie pe jumatate si se umplu cu crema.

Deasupra eclerelor am pus finetti topit si am dat 10 minute la frigider pentru a se intari ciocolata, dupa care am trasat tot cu finetti linii orizontale.

Pofta buna sa aveti!

eclere ecleree eclere. ecler

[pro_ad_display_adzone id=”58″]

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline