Aluaturi dulci/foietaje

Gogosi

Gogosile astea sunt intinse cu mana cu ulei, sunt foarte gustoase si se pot servi chiar si cu ciocolata sau diverse gemuri. In stilul asta se gaseau gogosile la gogoserii in copilarie….

Ingrediente:

  • 450- 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 2 linguri de zahar
  • drojdie cat o nuca
  • 2 linguri de ulei
  • zahar pudra vanilat
  • 1 praf de sare

Mai intai dizolvam drojdia in apa calduta, apoi se pune zaharul si faina amestecata cu praful de sare.  Framantam aluatul care trebuie sa fie moale si elastic, iar la final adaugam si uleiul si lasam la dospit in loc calduros pentru aprox. 1 ora.

Punem uleiul la incins, iar intre timp facem gogosile: presaram ulei pe blatul de lucru si pe degete si intindem foi rotunde cu mana.

20170115_141940

 

Punem pe rand, cate o gogoasa in uleiul incins bine. La final le pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!

20170115_14494720170115_14504020170115_14502320170115_14490820170115_144739

 

sursa: https://kmy50rynn.blogspot.ro/2014/05/gogosi-ca-la-gogoserie.html

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline