Aperitive

Lipii cu branza si ceapa

Lipii foarte gustoase, care se fac simplu, mai greu cu dospitul ca trebuie sa asteptam :))  Pentru reteta m-am inspirat de la Jamila

Ingrediente:

  • 525 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata-7g
  • 70 g ulei
  • 1 ou
  • 500 g branza
  • 4 fire de ceapa verde
  • sare
  • 50 ml ulei

Mai intai pregatim aluatul. Incalzim laptele foarte putin si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si oul. Amestecam si adaugam si uleiul si un praf de sare si framantam putin. Aluatul este moale, dar nelipicios. Daca este lipicios, mai adaugati un praf de faina.

Lasam la dospit in loc calduros pentru 40-50 de minute.

Branza o dam prin razatoarea mare si o amestecam cu ceapa tocata marunt.

Dupa ce s-a dospit aluatul, trecem la pregatirea lipiilor. Rupem putna coca, si o intindem cu facaletul pe blatul pe care am presarat din abundenta faina. In mijlocul foii intinde punem 1 lingura cu varf sau chiar 2 linguri de branza si unim toate colturile. Intoarcem cu partea unita in jos si intindem din nou cu facaletul.

20160412_10280220160412_10311220160412_10312020160412_103148

Punem lipia in tigaia incinsa si unsa cu un strop de ulei.Le intoarcem si pe partea cealalta si le lasam aprox. 4-5 minute la foc mic pe fiecare parte.

Pofta buna!
20160412_111416 20160412_111445 20160412_111454

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline