Dulciuri

Negresa cu ciocolata si nuca

Cea mai buna reteta de negresa este aceasta. Incercati-o si voi cu incredere 🙂

Eu am folosit o tava mare, cu un diametru de 34 de cm. Daca aveti o tava mai mica puteti injumatati compozitia.

Ingrediente:

  •  6 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 300 g margarina sau unt
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • 200 g ciocolata
  • 2 linguri de smantana
  • nuca

Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.

Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. In primele 15-20 de minute nu deschidem usa cuptorului ca sa nu se lasa prajitura.

Intr-o craticioara punem ciocolata si smantana si o punem pe baie de aburi amestecand continuu pana cand se topeste. O turnam peste negresa si presaram nuca

Pofta buna!

Loading...

negresa cu nuca negresa cu ciocolata si nuca negresa cu nuca si ciocolata

Daca ati incercat reteta noastra si v-a placut, aratati-ne si noua cum v-a iesit! Incarcati pozele in comentarii 🙂

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline