Dulciuri

Negresa cu ciocolata

Cu siguranta asta este cea mai buna negresa.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 5 linguri de cacao
  • crema de ciocolata + smantana pentru glazura

Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, am adaugat galbenusurile si iar am mixat.

Am adaugat cacao si esenta de rom.

Am batut albusurile spuma si le-am adaugat cremei.

La final am adaugat faina si praful de copt, incorporand usor cu o lingura de lemn.

Am tapetat o tava mica, patrata de 23/23 de cm( pe jumatate celei de la aragaz) cu hartie de copt si am turnat compozitia de negresa.

SAM_4993

Am dat la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Am lasat prajitura la racit dupa care am portionat-o si am departat usor prajiturile una de cealalta.

Am facut crema de ciocolata din 4 linguri de crema de ciocolata (finetti) si 1 lingura plina de smantana. Am pus ciocolata pe baie de abur si am adaugat smantana. Cand a fost suficient de fluida, am turnat peste prajiturile de negresa.

Pofta buna!

negresa negresa cu ciocoLATA

[pro_ad_display_adzone id=”58″]

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline