Biscuiti/fursecuri/bomboane

Nuci – Fursecurile copilariei

Nucile au fost fursecurile pe care mama le facea la fiecare sarbatoare. Dupa multi ani, am gasit forma de nuci a mamei si am decis sa le incerc si eu. Au iesit foarte bine, dar am afumat toata casa :))

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g ulei ( sau untura daca avet este si mai potrivita)
  • 1 plic de praf de copt
  • 550 g faina
  • 300 g crema de ciocolata
  • esenta de rom

Mai intai punem ouale intr-un bol impreuna cu zaharul si le mixam 3-4 minute sa se topeasca zaharul. Adaugam uleiul, praful de copt si faina si incepem sa framantam un aluat care va fi destul de moale, dar nelipicios. Daca este nevoie, mai puteti adauga putina faina astfel incat sa nu se lipeasca aluatul de maini. Iar daca aveti untura, va sfatuiesc sa inlocuiti uleiul cu aceasta, trebuie sa fie un aluat cat mai gras pentru ca nucile sa nu se lipeasca de forma.

20160905_172633

Formam bilute mici( eu le-am facut cam mari prima data si au iesit mult din forma), punem bilutele in forma de nuci incinsa pe ambele parti si coacem 1-2 minute pe o parte si inca 1-2 minute pe cealalta parte. Deschidem putin forma si vedem daca sunt facute.

20160905_17352420160905_173642

Curatam excesul de pe marginea nucilor coapte si il punem intr-un bol impreuna cu crema de ciocolata si esenta de rom. Umplem nucile cu aceasta crema.

Pofta buna!
20160905_190636 20160905_192746 20160905_192805 20160905_192813

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline