Aperitive

Paine de casa cu branza si marar

Aveam o telemea tare de vaca prin frigider pe care nu o mai manca nimeni. Si pentru ca mama ne facea o azima(paine nedospita) cu branza mai demult, care ne placea mult cu salata de rosii, am facut si eu paine pufoasa de casa cu branza si marar.

Ingrediente:

  • 100 ml lapte
  • 250 ml apa calduta
  • 600 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurota de sare
  • 1 galbenus+ 1 lingura de lapte
  • seminte de mca
  • 350 g branza telemea de vaca, dar tare
  • marar
  • optional- amestec de ierburi italiene de la DELIKAT

Mod de preparare paine de casa cu branza si marar.

Mai intai framantam aluatul pentru paine. Amestecam laptele cu apa calduta si dizolvam drojdia in el. Punem faina toata intr-un bol, adaugam amestecul de drojdie, 1 lingurita de zahar si uleiul si amestecam usor. Adaugam si sarea si incepem sa framantam aluatul. Il acoperim si-l lasam 1 ora la dospit in cuptorul cu usa inchisa.

Intre timp dam branza pe razatoare si o amestecam cu mararul. Adaugati si verdeta de la Delikat daca doriti. Eu am folosit o branza tare, mai veche, daca folositi branza proaspata, aceasta isi va lasa zeama si va ramane cruda la jumatate painea.

Eu am tapetat tava cu hartie de copt, dar se poate unge cu ulei si tapeta cu faina.

Din aluatul dospit am intins o foaie pe care am pus-o in tava, am ridicat usor aproxiamtiv 1 cm aluatul pe marginea tavii, ca sa nu curga branza. Am adaugat branza, un strat generos, pe am presat-o bine cu degetele.

Loading...

Am adaugat inca o foaie de aluat deasupra. Am facut si 3 rulouri pe crae le-am impletit, iar impletitura am asezat-o pe marginea painii. Aici fiecare face cum doreste. Daca va mai ramane aluat, puteti face si cateva chifle. Eu asa am facut. Am pus si la jumatatea chiflelor branza.

Acoperim painea cu un prosop si o mai lasam 20 de minute la crescut. Apoi o ungem cu galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte, presaram mac si coaceam painea la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos si este coapta. Imediat ce o scoatem din cuptor, o acoperim cu prosopul de bucatarie pentru a se fragezi si o lasam sa se raceasca.

Pofta buna!

bty

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline