Checuri/briose

Pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo

Pandispan cu lapte fierbinte este o reteta de origine italiana pe care am gasit-o din intamplare pe un site si atat de bine arata, era atat de crescuta, incat mi-a fost imposibil sa nu o incerc si eu.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 180 g zahar
  • 120 ml lape
  • 60 g margarina Unirea sau unt
  • 200 g faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingurita de praf de copt 
  • cacao

Mod de preparare pandispan cu lapte fierbinte.

Mai intai mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se ingroasa ca maioneza si zaharul este topit. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu scoase de la frigider.

Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula. Punem laptele la fiert impreuna cu untul sau margarina taiata in cubulete mici si lasam pana cand margarina se topeste. Laptele va fi fierbinte. Il turnam usor peste compozitia noastra si amestecam bine.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preicalzit la 170 de grade pentru 30 de min. sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Tava mea a fost mica, de 21/21 cm.

Pudram cu cacao si lasam la racit.

Loading...

 

sursa : http://cucina.fidelityhouse.eu/dolci/torta-al-latte-caldo-187113.html

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline