Dulciuri

Pandispan zebra cu sos de ciocolata

Aveam multe oua in frigider, asa ca am facut acest pandispan in cea mai mare tava pe care o aveam-  mai duc si la bunici si la vecini :))

Ingrediente blat:

  • 10 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 esenta de lamaie

Ingrediente sos de ciocolata:

  • 50 g unt
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 50 g apa
  • 1 esenta de rom
  • + ornamente pentru presarat deasupra

Mai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam bine si apoi le punem peste albusuri.

20160625_111622

Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina si praful de copt si  incorporam bine. Adaugam si esenta.

Eu am folosit o tava mare cu diametrul de 36 de cm. Daca folositi una mai mica, injumatatiti cantitatile pentru pandispan.

Punem compozitia de pandispan intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam pandispanul la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Loading...

20160625_112955

Trecem apoi la prepararea sosului de ciocolata: punem intr-o craticioara untul, apa si zaharul si punem pe foc pana cand zaharul se topeste. Adaugam apoi treptat si cacao si amestecam bine. Mai lasam pe foc 5-6 minute dupa care putem lasa sosul de ciocolata sa se racoreasca putin. Adaugam si esneta de rom in sosul de ciocolata.

Portionam pandispanul si departam putin fiecare portie de cealalta sa curga frumos sosul de ciocolata si cu o lingura punem ciocolata deasupra fiecarei portii de pandispan.

Deasupra presaram ornamente de ciocolata.

Pofta buna!

20160625_12294720160625_122942 20160625_12502020160625_125006     20160625_124933 20160625_124957

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline