Aluaturi dulci/foietaje

Pariziene cu branza si nuci

Ingrediente

  • Pentru aluat : 500 g faina, 150 ml lapte,4 linguri de ulei, 1 lingura de unt, 1,5 lingurite de drojdie uscata, 1 lingurita miere,100 g zahar,2 oua , un praf de sare.
  • Pentru umplere : 400 g branza , 1 cana de zahar, nuci taiate mai mari, esenta de rom. Puteti folosi pentru umplere si mere sau gem.
  • Pentru uns parizienele la sfarsit , se foloseste un ou batut.

Mod de preparare

In 80 de ml de lapte se pune mierea se dizolva si se incalzeste putin pe foc (eu am intodus la microunde 20 de secunde ).

Laptele trebuie sa fie caldut, nu ferbinte. Adaugati 100g de faina si 1.5 lingurite de drojdie si amestecati bine cu o lingura.

Se formeaza o bila si se lasa la dospit 30 de minute ( eu am bagat in cuptorul de microunde scos din priza pentru ca se dospeste mai bine ).Dupa ce s-a dospit, se adauga ouale, zaharul si se amesteca bine .

Se adauga uleiul, laptele ramas (70 g), untul,praful de sare si faina ( 400 g) si se framanta putin. Se mai lasa 30 de minute la dospit , dupa care, se mai framanta foarte putin si se mai lasa inca 30 de minute la dospit. Deci, se lasa inca 1 ora la dospit .
Separat se face umplutura din branza , 1 cana de zahar ( sau cat vreti de dulce), nuci taiate mai mare si estenta de rom.
Cand este dospita coca, se imparte in 16 parti egale din care se formeaza  bilute.
sam-2237
Fiecare bila se intinde in forma de dreptunghi si se adauga compozitie de branza pe o margine , iar marginile se fixeaza bine sa nu curga din compozitie.
sam-2238
Partea ramasa se taie fasii care se vor rula deasupra.
sam-2240
Se aseaza in tava, se ung cu ou batut si se dau la cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc frumos ( aprox. 25- 30 de min.)
Sunt delicioase! Pofta buna!
sam-2246 sam-2242 sam-2241
[pro_ad_display_adzone id=”58″]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline