Aperitive

Pateuri cu carne

Mini pateuri cu carne foarte gustoase. Se foloseste foarte putina carne si ies 30 de bucati din aceasta compozitie. Eu m-am inspirat de la Laura Adamache pentru aceste minunate pateuri.

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 200 g branza de vaca
  • 200 g  faina

Ingrediente pentru umplutura:

  • 200 g carne de porc tocata
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana
  • sare, piper
  • un galbenus + 2 linguri de lapte pentru uns
  • seminte de mac.

Se mixeaza untul moale de la temperatura camerei cu branza pana se omogenizeaza bine. Se adauga faina si se framanta bine. Rezulta un aluat mai moale si lipicios. Se pune in folie alimentara si se da la rece pentru 3-4 ore sau pana a doua zi.

Pregatim umplutura: tocam marunt ceapa si o calim in ulei incins. Adaugam carnea, sare si piper dupa gust si mai lasam cateva minute pana cand nu mai are zeama. Stingem focul si lasam la racit. Cand se receste adaugam oul si smantana si amestecam bine.

Scoatem aluatul de la frigider, presaram faina pe plansa de lucru si mai framantam putin aluatul. Este putin sfaramicios. Intindem foi subtiri si taiem cercuri cu gura unui pahar mai mare. Se pune in mijlocul fiecarui cerc carne si se preseaza capetele cu o furculita sau daca aveti dispozitiv pentru ravioli il puteti folosi. Eu cu un astfel de dispozitiv am facut.

DSCN8135

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Batem un galbenus de ou cu 2 linguri de lapte si ungem pateurile. Presaram seminte de mac deasupra.

Loading...

Dam la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute sau pana cand se rumenesc.

Pofta buna!

pateu cu carne pateuri cu carne

[pro_ad_display_adzone id=”58″]

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline