Mancaruri

Pizza

Azi am avut pofta de o pizza si m-am pus pe treaba 🙂

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • drojdie proaspata cat o nuca
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 borcan de ciuperci feliate
  • 1 rola de cascaval mica
  • salam Victoria ( sau orice fel)
  • 3 rosii
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri de bulion

Intai framantam aluatul: punem faina intr-un bol si adaugam drojdia dizolvata in apa calduta.

Adaugam si uleiul si incepem sa framantam, adaugam sarea si zaharul si framnatam in continuare sa se incorporeze bine.

Punem aluatul 1 ora la dospit( eu l-am pus in cuptorul cu microunde, cu usa inchisa).

Intre timp trecem la felierea celorlalte ingrediente: feliem salamul, rosiile, ceapa o taiem julien, iar ciupercile le stoarcem bine de zeama.

Dupa ce aluatul s-a dospit, il impartim in 2 pentru ca este suficient pentru 2 pizza si blatul nu trebuie sa fie prea gros.

Ungem tava pentru pizza cu ulei, punem 1 parte de aluat si intindem bine cu degetele pana la marginea tavii. Intepam aluatul cu o scobitoare din loc in loc, apoi il ungem cu bulion ( eu am avut bulion de casa) si presaram deasupra ingredientele alese.

Loading...

pizza blatpizza necoapta

Radem cascavalul prin razatoarea mica si dam la cuptorul preincalzit pentru 20 maxim 25 de minute, depinde si de cuptor. Nu lasam prea mult sa nu se intareasca blatul. Testati marginea blatului si vedeti daca este facut.

Pofta buna!
pizza pizza1 pizza2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline