Aperitive

Placinta aperitiv cu salam si branza topita

O placinta delicioasa pe care am facut-o pentru un aperitiv si care a fost un  mare succes. S-a mancat imediat pana la ultima bucatica si neaparat trebuie sa o refac. Pentru aceasta placinta m-am inspirat din reteta Lenei. Arata bine, este delicioasa si nici foarte complicata!

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 600 g faina
  • 400 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1/ 2 lingurita de sare
  • 1 baton de salam cu sunca
  • 1 pachet de felii de branza topita- 8 buc
  • susan

Se amesteca laptele caldut cu drojdia, se adauga faina, uleiul, ouale faina si sarea si se amesteca bine pana cand rezulta o pasta mai groasa.

Lasam deoparte aluatul si pregatim salamul: il taiem in felii cat mai subtiri posibil.

Punem jumatate din aluatul pentru placinta in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si il intindem bine cu ajutorul unei linguri si apoi punem un strat de salam.

20160210_09322920160210_093730

Adaugam deasupra salamului feliile de branza topita si apoi inca un stat de salam.

Deasupra punem usor restul de aluat si intindem  bine, uniform  cu  lingura. Presaram seminte de susan si dam la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.

placinta cu salam si branza

Lasam 10  minute la racit si putem portiona. Eu nu am avut rabdare si mi-a curs putin branza topita.

Pofta buna!

placinta cu salam si branza topita placinta cu salam si branza topitaa

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline