Aluaturi dulci/foietaje

Placinta cu cirese si visine

O placinta atat de gustoasa, dulce-acrisoara, la care am combinat cirese cu visine. Bineinteles ca merge facuta si doar cu cirese sau visine. Aluatul este foarte fraged si poate fi umplut cu orice fructe doriti.

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 500 g faina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de zahar
  • 10 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 450-500 g cirese/ visine
  • 200 g zahar
  • 3 linguri amidon 

Mod de preparare placinta cu visine si cirese.

Pregatim mai intai aluatul. Punem faina intr-un bol, adaugam untul rece taiat cuburi, adaugam uleiul, praful de sare, zaharul si apa. Framantam un aluat tare, usor nisipos si nelipicios. Il punem intr-o folie alimentara si-l dam la frigider pentru 1 ora.

Intre timp curatam visinele si ciresele de samburi. Le amestecam cu zaharul si le punem pe foc sa se topeasca zaharul. Isi vor lasa zeama multa. Adaugam amidonul, amestecam si lasam inca 10 minute pe foc. Le lasam apoi la racit si se vor mai inchega.

Aluatul il impartim in 3 parti egale. Presaram faina pe blatul de lucru si pe aluat, intindem cat mai subtire si punem visine intr-o parte. Pliem capetele sa nu curga visinele si rulam.

Loading...

Punem placinta in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute. La final lasam cel putin 1 ora la racit, trebuie sa se raceasca complet placinta inainte sa o portionam ca sa nu curga visinele. Pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline