Aluaturi dulci/foietaje

Placinta cu dovleac si nuca

Placinta facuta cu foi de casa este delicioasa, indiferent de umplutura. O puteti face cu branza, cu dovleac, cu mere sau cu diferite gemuri.

Ingrediente:

  • 500 g dovleac ras- un dovleac mic
  • 200 g apa calduta
  • 4 linguri de untura
  • faina cat cuprinde
  • nuca maruntita
  • scortisoara
  • 1 cana de zahar

Se da dovleacul pe razatoare si se caleste cu o cana de zahar si 2 lingurite de scortisoara pana cand se evapora zeama lasata de el.

Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea tare si este nelipicios. Impartim aluatul in 5-6 parti egale, depinde cat de mari faceti foile.

Presaram din abundenta faina pe blatul de lucru si deasupra foii si intindem cu facaletul foi cat mai subtiri.Punem foaia intinsa pe hartie pentru a rula cu usurinta placinta.

Presaram dovleac calit pe foaia intinsa, adaugam nuca si rulam. Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt.

placinta cu dovleac

Deasupra mai punem din loc in loc untura cat o maslina si dam la cuprotul preincalzit la 200 degrade pana cand se rumenesc frumos.

Pofta buna!

PLACINTA CU DOVLEAC SI NUCA placinta cu nuca si dovleac

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline