Aluaturi dulci/foietaje

Placinta cu dulceata de pere

Ingrediente:

  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 100g zahar
  • 50 g unt
  • 30 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • 1 borcan de dulceata.

Mod de preparare.

Se topeste  untul cu zaharul intr-o cratita, la foc mic . Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.

Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.

Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.

Se adauga faina si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar care nu se lipeste de maini.

Se lasa la dospit 30 de minute in cuptorul cu microunde.

Din aluat se ia 3/4 si se intinde o foaie pe hartia de copt. Se ia apoi cu hartia de copt si se pune in tava. Se adauga dulceata si se trege usor de capete sa acopere marginea placintei.SAM_2650SAM_2651

Loading...

Din coca ramasa(1/3) se intide o foaie si se taie fasii subtiri din care se face grilajul deasupra.

Se unge cu galbenus de ou. Se da a cuptorul preincalzit pana cand se rumeneste si este coapta

SAM_2659 SAM_2662

[pro_ad_display_adzone id=”58″]

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline