Dulciuri

Placinta cu iaurt

O placinta ce se face usor si este foarte buna, aromata, moale…

Placinta cu iaurt si portocale este o placinta greceasca, portokalopita se numeste si este delicioasa.

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj de 400 g
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • zeama de la o portocala
  • 6 linguri de zahar
  • 350 g iaurt

Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine.Se opreste 1 foie de placinta, iar restul se vor faramita si se vor adaugapeste compozitia de oua cu iaurt.

SAM_4546

Se unge o tava cu ulei si se pune  foaia de placinta oprita.

Compozitia cu iaurt se pune in tava si se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C.

Se pregateste siropul pentru placinta: se caramelizeaza 6 linguri de zahar, iar cand incepe sa se faca maro, se adauga 200 ml apa calda si se lasa pe foc pana cand se topeste zaharul. Se adauga zeama de la o portocala si se mai lasa pe foc sa clocoteasca.

Loading...

Siropul se toarna usor peste placinta fierbinte sa se absoarba bine. Se lasa la racit si apoi se portioneaza. Este foarte moale si aromata.

Pofta buna!

placinta cu iaurt placinta cu iaurt,

[pro_ad_display_adzone id=”58″]

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline