Aluaturi dulci/foietaje

Placinta cu pere si cu mere

Placinta foarte gustoasa, care poate fi umpluta atat cu gem cat si cu fructe proaspete. Eu am facut-o cu mere si cu pere pentru ca asa am avut si a iesit delicioasa!
Ingrediente aluat:

  • 1 ou
  • 25 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte
  • 200 g faina
  • 25 g drojdie

Ingrediente umplutra:

  • 2 pere
  • 2 mere
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • + 1 galbenus si 1 lingura de lapte pentru uns placinta

Mod de preparare. 

1.Topim untul impreuna cu zaharul pentru aluat, apoi il lasam sa se racoreasca putin. Batem oul cu drojdia si-l adaugam peste untul caldut. Adaugam si laptele, iar la final faina. Framantam si lasam 30 de min. la dospit.

2. Curatam merele si perele de coaja si le dam pe razatoarea cu zimti mari. Puteti folosi doar mere sau doar pere, eu asa am avut si le-am combinat.

3. Caramelizam fructele rase impreuna cu zahar dupa gust. Lasam pe foc aprox. 15-20 de min. adaugam si scortisoara la final.

4. Aluatul dospit il impartim in 2, o parte mai mare si una mai mica pentru grilajul de deasupra.

5. Intindem partea mai mare de aluat si il punem in tava unsa cu ulei. Lasam si margini de 1-2 cm pentru a plia peste placinta.

Loading...

6. Intindem si cealalta parte de aluat si taiem fasii subtiri cu care formam grilajul. Pliem marginile laterale peste placinta. Putem sa facem si frunze, flori sau fiecare dupa imaginatie.

7. Ungem cu galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30-35 de min. Eu am presarat zahar deasupra imediat ce am scos-o din cuptor.

8.Acoperim placinta si o lasam sa se raceasca.. 

Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline