Aperitive

Placinta cu ton

O placinta aperitiv foarte gustoasa si rapida. La noi a fost foarte apreciata si cu siguranta o voi reface atunci cand avem musafiri.

Ingrediente:

  • 160 g unt
  • 100 g smantana
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 3 conserve de ton in ulei ( 240 g)
  • 1 ceapa mare
  • 50 ml ulei
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mai intai pregatim umplutura: curatam ceapa, o taiem cat mai marunt si o punem la calit in 50 ml ulei incins. O lasam 4-5 minute pana cand incepe sa se rumeneasca si adaugam tonul scurs bine de ulei. Adaugam patrunjel tocat marunt, sare si piper dupa gust si lasam deoparte sa pegatim aluatul.

20160802_151134

Untul il topim intr-un bol mai mare. Adaugam sarea, zaharul, smantana si laptele si amestecam bine. Adaugam apoi ouale si amestecam cu un tel sau cu o lingura de lemn. Ultima data adaugam faina si praful de copt. Aluatul rezultat are consistenta unei smantani mai groase.

Taptetam tava cu hartie de copt si turnam jumatate din aluat.

Tava mea este mica, are  21/21 de cm.

20160802_151755

Loading...

Adaugam compozitia de ton uniform si acoperim cu restul de aluat. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 40-45 de minute.

Pofta buna!

20160802_160355 20160802_163217 placinta cu ton 2 placinta cu ton. placinta cu ton

sursa: https://www.lalena.ro/1135-reteta-Placinta-rapida-cu-ceapa-verde-si-ton.html#.V6CWUlSLRdh

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline