Aperitive

Placinte cu varza si carne tocata

Ingrediente:

  • 300 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 520 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • + 2 cepe 300 g carne tocata si 1/4 varza pentru umplutura
  • ulei pentru prajit.

Mod de preparare.

Dizolvam drojdia in lapte incalzit cu 1 lingurita de zahar. Adaugam amestecul peste faina, adaugam si sarea si framantam aluatul. Daca este inca lipicios aluatul, mai adaugati 1 lingura de faina.  Lasam aluatul la dospit in loc calduros 1-2 ore.

Pentru umplutura am calit cepele taiate marunt, apoi am separat ceapa calita in 2 tigai. Intr-una am adaugat si carnea si am lasat 20 de min. pe foc, iar in cealalta tigaie am adaugat varza tocata si 1 cana de apa. Am potrivit fiecare tigaie cu sare si piper.

Intindem cercuri din aluatul dospit, punem 1-2 linguri cu carne si prindem bine capetele sa nu se desfaca. Punem placintele formate cu lipitura in jos si mai presam putin.

Le prajim in ulei incins.

Pofta buna!

Loading...

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline