Aluaturi dulci/foietaje

Poale-n brau

De cand aveam pofta de poale-n brau. Sunt foarte fragede si se mentin bine si a doua zi. Eu am dat peste platou folie alimentara de teama sa nu se intareasca.  Din aceasta compozitie mi-au iesit 35 de poale-n brau. Daca vi se par multe, puteti injumatati compozitia.

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 kg de faina
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100 ml ulei
  • 50 g unt sau margarina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 120 g zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf de sare.

Ingrediente pentru umplutura:

  • 1 kg telemea de vaca
  • 2 oua
  • 4 linguri de gris
  • 1 esenta de rom
  • 100 g stafide
  • 5-6 linguri de zahar
  • 2 galbenusuri+2 linguri de lapte pentru uns deasupra
  • zahar pudra.

Punem faina toata intr-un bol mare. Laptele il incalzim putin, nu il fierbem. In laptele incalzit adaugam uleiul si untul topit, zaharul si drojdia si o dizolvam bine.

Turnam laptele usor peste faina si amestecam. Adaugam si galbenusurle, praful de sare si coaja rasa de la o portocala si framntam bine. Aluatul trebuie sa fie nelipicios si mai tare ca sa poata fi intins cu facaletul. Daca inca se lipeste de maini, mai adaugati faina.

Lasam la dospit la loc cald pentru 1 ora( eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa). Asa arata aluatul meu inainte de a se dospi si dupa ce s-a dospit.

20160310_15124020160310_163956

Intre timp, cat se dospeste aluatul, am pregatit compozitia de umplutura: dam telemeaua prin razatoare si amestecam cu ouale, grisul si zaharul. Adaugam si stafidele. Este de preferat sa aveti o branza nesarata. Daca este pea sarata, puteti adauga zahar mai mult.

Loading...

Punem intr-un bol si galbenusurile pentru uns deasupra placintele si adaugam 2 linguri de lapte sa se dilueze putin.

20160310_16252520160310_160411

Cand aluatul este dosptit, rupem o parte din el, presaram putina faina pe blatul de lucru si intindem foi din care taiem patrate ca cele din imagine. In mijlocul fiecarui patrat, punem cate 1 lingura din compozitia de branza si unim colturile in diagonala. Aducem si marginile care raman in centru sa nu iasa branza pe nicaieri la coacere.

Nu trebuie sa fie foate mari ca vor creste la cuptor.

20160310_164222 20160310_164236

20160310_16425320160310_171936

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

 

20160310_165808 20160310_165813

Cand sunt gata se pot pudra cu zahar pudra, in functie de preferinta.

Pofta buna!

20160310_190600 20160310_190640 20160310_180627 20160310_182908 20160310_182920 20160310_182950 20160310_182955

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline