Dulciuri

Prajitura Bounty

Atat de buna a fost aceasta prajitura incat am facut-o de 2 ori in 2 zile, a fost bataie pe ea. Pentru realizarea acestei retete am pornit de la reteta Alinei Chilintan, dar am facut modificari mari la insistentele sotului ­čÖé

Ingrediente blat:

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml cafea fierbinte indulcita
  • 100┬áml ulei
  • 100 ml lapte
  • 300 g faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Ingrediente crema:

  • 550 ml lapte
  • 3 linguri de gris
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 140 g nuca de cocos

+ 400 g crema de ciocolata + 3 linguri de lapte pentru glazura

Mai intai pregatim blatul. Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si amestecam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de min.

Blatul nu creste mult, este subtire si nu foarte pufos.

Lasam blatul la racit si trecem la pregatirea cremei: punem laptele cu untul si cu zaharul pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam grisul, iar dupa 1-2 minute si nuca de cocos si mestecam continuu timp de 5-6 minute. Luam crema de pe foc si o lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei.

20160318_211130

Punem crema deasupra blatului si cu ajutorul cutitului o uniformizam bine.

Topim crema de ciocolata cu 3 linguri de lapte pe baie de aburi si turnam deasupra prajiturei.

20160318_213528

Dam la rece peste noapte. Cand o portionam, trecem lama cutitului prin jet de apa fierbinte ca sa nu se crape ciocolata.

Pofta buna!

20160319_102753 20160319_102817 20160319_10280120160319_10282620160319_102916

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline