Dulciuri

Prajitura Chocoflan

Chocoflan sau „Prajitura imposibila” este un desert mexican delicios. Compusa din 2 parti: una de crema de zahar ars, iar cea de-a doua din blat de ciocolata. Plus caramelul de la inceput si frisca…. yamii

Ingrediente caramel:

  • 150 g zahar

Ingrediente crema de zahar ars:

  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 700 ml lapte

Ingrediente blat:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 20 g cacao
  • 130 g faina
  • 3 linguri de apa 
  • 3 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt

Pentru ornat optional:

  • 100 g frisca lichida

 

Mod de preparare Prajitura Chocoflan.

Mai intai caramelizam zaharul. Cand este complet topit si maroniu il transferam imediat intr-un vas in care vom coace prajitura.  Ungem atat fundul cat si peretii vasului. Ne miscam repede pentru ca se intareste imediat si nu-l vom mai putea intinde. Lasam vasul deoparte si pregatim crema de zahar ars si blatul.

Loading...

Pentru crema de zahar ars mixam ouale cu zaharul si adaugam laptele in fir subtire mixand in continare 1 minut.

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le mixam 1-2 minute cu uleiul. Peste galbenusuri adagam si cacao amestecata cu apa. Amestecam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri si amestecam cu o paleta. Adagam si faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine.

In vasul cu caramel adaugam compozitia pentru crema de zahar ars. Adaugam peste ea si compozitia de blat fara sa amestecam cumva. Compozitiile se vor uniformiza in timpul coacerii.

Dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 40 de minute.

Desprindem prajitura de peretii vasului cu un cutit si lasam prajitura la racit. Acoperim prajitura racita cu folie alimentara si o dam 1-2 ore la rece.

Rasturnam prajitura pe platou si ornam cu frisca.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline