Aceasta prajitura este ideala de facut in preajma sarbatorilor de iarna. Ati facut-o si voi?
Ingrediente
- Pentru blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri de ulei, 2 linguri de cacao.
- Pentru crema: 250 g margarina, 150 g zahar pudra, 3 linguri de cafea, 200 g alune nesarate macinate.
- Pentru ornat bucati de ciocolata, coaja de portocala si ciocolata alba rasa.
Mod de preparare.
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga apoi si faina, cacao si praful de copt si se amesteca usor.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea.Cand se raceste, se taie blatul in felii de aprox. 1 cm grosime.
Se face crema astfel: se mixeaza margarina cu zaharul pudra, se adauga 200 g aluma macinate la blender, 3 linguri de cafea.
Se unge fiecare felie de blat cu crema, dar se mai opreste putina crema si pentru ornat prajitura.
Se acopera cu crema, se orneaza cu coaja de portocala rasa, ciocolata alba rasa si bucati mici de ciocolata.
[pro_ad_display_adzone id=”58″]
Citeste si:
