Dulciuri

Prajitura cu dovleac si ciocolata

Prajitura cu dovleac si ciocolata este atat de buna si de aromata, iar combinatia de dovleac cu ciocolata este minunata. Am facut intr-o tava mica de 21/21 de cm. Aceasta prajitura cu dovleac si ciocolata mi-a facut cu ochiul de cum am zarit-o pe site-ul Laurei Adamache, dar a avut mult de asteptat pana cand am gasit dovleac sa o pot face. A si trecut pe lista cu prajituri „de repetat”

Ingrediente prajitura cu dovleac si ciocolata:

  • 350 g dovleac copt
  • 3 oua
  • 130 g faina
  • 130 g zahar
  • 75 g unt
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 ligurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 75 g ciocolata+ 1lingura de ulei pentru glazura

Mod de preparare.

1. Coacem dovleacul taiat in 4. Il lasam la racit, ii curatam coaja cu un cutit si il stoarcem bine. Am avut un dovleac mic de 800 de g.Dupa coacere a ramas 350 g.

2. Amestecam faina cu cele 50 g ciocolata taiata cubulete mici, praful de copt si scortisoara.

3. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

 4. Mixam untul cu zaharul si cu galbenusurile. Adaugam dovleacul scurs bine si mai mixam 2-3 min. Adaugam si amestecul cu faina.Ultima data adaugam albusurile si le incorporam usor cu o lingura de lemn.

5. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 30-35 de min. la 180 de grade. Facem testul cu scobitoarea. Eu am avut tava mica de 21/21 de cm.

6Portionam prajitura dupa ce se raceste. Departam portiile taiate si adaugam glazura facuta din  ciocolata cu ulei topite pe baie de aburi.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline