Dulciuri

Prajitura cu frisca, mascarpone si capsuni

O prajitura delicioasa cu blat umed si doua creme nemaipomenit de bune. Frisca am amestecat-o cu capsunile si a iesit putin acrisoara.

Ingrediente blat:

  • 8 oua
  • 360 g faina
  • 300 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 180 ml apa fiarta
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema de ciocolata:

  • 500 g mascarpone
  • 400 g crema de ciocolata ( finetti, nutella)

Ingrediente crema capsuni:

  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g capsuni
  • 1 lingura de zahar pudra

Mod de preparare prajitura cu frisca, mascarpone si capsuni.

Pregatim mai intai blatul.Mixam albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar. Tot peste galbenusuri adaugam si uleiul si apa fiarta amestecata cu cacao si mixam bine. Adaugam si jumatate din cantitatea de faina si incorporam cu o paleta. Adaugam apoi compozitia de galbenusuri peste albusuri, incorporam si adaugam si restul de faina amestecat cu praful de copt. Punem compozitia intr-o tava si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Eu am folosit o tava mare cu diametrul de 23/30 cm.

Intre timp pregatim si cremele. Pentru crema de ciocolata punem mascarpone intr-un bol, adaugam crema de ciocolata si amestecam bine cu o paleta.

Loading...

Frisca o mixam impreuna cu capsunile si cu 1 lingura de zahar pudra. Dam cremele la rece pana cand se raceste blatul sa-l putem taia. Adaugam cremele fara a insiropa blatul, acesta fiind foarte pufos.

Dam prajitura asamblata 3-4 ore la rece si apoi o portionam. Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline